Domácí salám bez uzení a použití střívka - postup přípravy
Domácí salám bez uzení je skvělou alternativou pro ty, kteří touží po zdravější verzi salámu. Díky receptu vytvoříte pokrm bez konzervantů a jiných umělých přísad.
Masová směs
Na obalení
Maso smíchejte se solí, brandy a pepřem. Abyste měli jistotu, že se ingredience dobře promíchaly, míchejte je minimálně 1 minutu.
Tip: Do masa se skvěle hodí i jiné koření, jako je například rozmarýn, tymián, česnek nebo hořčičná semínka.
Masovou směs rozdělte na dvě stejně velké části, z kterých vyválejte dva válečky ve tvaru salámu.
Tip: Maso můžete vytvarovat dle vlastních preferencí. Můžete z něj vytvořit jeden silnější salám, ale i tenčí klobásky. Pamatujte ale na to, že čím tenčí klobáska bude, tím rychleji uschne.
Salámy důkladně obalte v kukuřičné mouce a vložte je na 4 týdny do lednice. Během této doby maso každý den obraťte.
Poznámka: Kukuřičná mouka, po pár týdnech, vytvoří iluzi, že je salám obalený ve střívku. Zároveň díky ní vytvoříte bariéru pro dokonalé sušení pokrmu.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Jeden den recept