Domácí smetanový sýr z plnotučného mléka - postup přípravy
Domácí smetanový sýr poslouží jako pomazánka na pečivo i k přípravě dezertů. Připravíte ho rychle, snadno a jen z několika ingrediencí, které vás nevyjdou draho.
Ingredience
Mléko nalijte do hrnce a přiveďte ho k varu. Poté do něj vmíchejte citronovou šťávu a pokračujte ve vaření, na mírném ohni, dokud se od mléka nezačne oddělovat syrovátka – potrvá to přibližně 20 minut. Tu vložte do cedníku, posolte ji a nechte z ní odkapat přebytečnou tekutinu.
Syrovátku poté smíchejte s olivovým olejem a máslem a vše mixujte 1–2 minuty. Vzniklou směs poté smíchejte s nasekanou bazalkou a ořechy.
Smetanový sýr zabalte do pečicího papíru a vložte ho na 3 hodiny do lednice. Následně sýr podávejte s oblíbeným pečivem.
Poznámka: Pečicí papír před použitím pomačkejte. Díky tomu na smetanovém sýru vzniknou zajímavé ornamenty.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: wie man kocht
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.