Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí smetanový sýr z plnotučného mléka

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 7 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Domácí smetanový sýr z plnotučného mléka - postup přípravy

Domácí smetanový sýr poslouží jako pomazánka na pečivo i k přípravě dezertů. Připravíte ho rychle, snadno a jen z několika ingrediencí, které vás nevyjdou draho.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mléko nalijte do hrnce a přiveďte ho k varu. Poté do něj vmíchejte citronovou šťávu a pokračujte ve vaření, na mírném ohni, dokud se od mléka nezačne oddělovat syrovátka – potrvá to přibližně 20 minut. Tu vložte do cedníku, posolte ji a nechte z ní odkapat přebytečnou tekutinu. 

2. KROK

Syrovátku poté smíchejte s olivovým olejem a máslem a vše mixujte 1–2 minuty. Vzniklou směs poté smíchejte s nasekanou bazalkou a ořechy. 

3. KROK

Smetanový sýr zabalte do pečicího papíru a vložte ho na 3 hodiny do lednice. Následně sýr podávejte s oblíbeným pečivem.

Poznámka: Pečicí papír před použitím pomačkejte. Díky tomu na smetanovém sýru vzniknou zajímavé ornamenty.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: wie man kocht

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů