Domácí „šopák“ - postup přípravy
Šopský salát se stal jedním z nejoblíbenějších druhů zeleninových salátů vůbec a v domácích podmínkách jej často a rádi napodobujeme s tím, co máme zrovna v lednici. Svou oblíbenou verzi „šopáku“ s námi sdílela paní Andy Chudobová.
Ingredience
Všechny druhy zeleniny nakrájejte na malé kousky, které vsypte do salátové mísy. Zeleninu důkladně promíchejte.
V jiné misce smíchejte trochu vody, cukr, sůl, pepř a ocet. Nálev promíchejte a nalijte ho na zeleninu v salátové míse.
Balkánský sýr nakrájejte na kousky, popřípadě ho nalámejte nebo nahrubo nastrouhejte a nasypejte ho na zeleninu v míse. Podle potřeby salát nechte vychladit a podávejte.
Více autorčiných receptů najdete v její FB skupině Kouzlo domácího pečení.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.