Domácí sůl s medvědím česnekem - postup přípravy
Dodejte svému vaření šmrnc s pomocí domácí soli s medvědím česnekem. Je skvělá k dochucování polévek, salátů, nádivek, masa a připravíte ji jen ze 2 ingrediencí.
Ingredience
Medvědí česnek důkladně properte a natrhejte ho na menší kousky, které rozmixujte. K česneku postupně vmíchejte sůl a vzniklou směs rozprostřete na plech, pokrytý pečicím papírem.
Domácí sůl s medvědím česnekem sušte v předehřáté troubě na 40 °C po dobu 2 hodin. Poté ji rozmělněte pomocí lžičky nebo paličky od hmoždíře a skladujte ji ve vzduchotěsné nádobě na suchém a tmavém místě.
Tip: Sůl můžete používat k ochucení pečeného masa. Skvěle se ale také hodí do polévek nebo nejrůznějších nádivek a salátů.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Essbare Natur mit Martina Merz
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.