Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí sůl s medvědím česnekem

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 7 minut
čas vaření Vaření: 120 minut

Domácí sůl s medvědím česnekem - postup přípravy

Dodejte svému vaření šmrnc s pomocí domácí soli s medvědím česnekem. Je skvělá k dochucování polévek, salátů, nádivek, masa a připravíte ji jen ze 2 ingrediencí.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Medvědí česnek důkladně properte a natrhejte ho na menší kousky, které rozmixujte. K česneku postupně vmíchejte sůl a vzniklou směs rozprostřete na plech, pokrytý pečicím papírem. 

2. KROK

Domácí sůl s medvědím česnekem sušte v předehřáté troubě na 40 °C po dobu 2 hodin. Poté ji rozmělněte pomocí lžičky nebo paličky od hmoždíře a skladujte ji ve vzduchotěsné nádobě na suchém a tmavém místě. 

3. KROK

Tip: Sůl můžete používat k ochucení pečeného masa. Skvěle se ale také hodí do polévek nebo nejrůznějších nádivek a salátů. 

4. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Facebook komentáře

Pro zobrazení, se přihlaste.
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů