Domácí sušenkové sendviče s oříšky - postup přípravy
Z obyčejných křehkých sušenek lze udělat skvělé plněné cukroví třeba na vánoční stůl nebo ke kávě. Výroba je jednoduchá, a pokud máte rádi ořechy, skvěle si pochutnáte.
Ingredience
Zvolené ořechy nebo směs ořechů nasekejte nožem na malé části. Pokud nechcete použít ořechy, můžete je nahradit libovolným druhem sušeného ovoce či jejich směsí. Mascarpone dejte do misky, trochu ho prošlehejte a přimíchejte k němu vanilkovou esenci. Přidejte nasekané ořechy a zamíchejte. Pokud máte rádi sladké, směs lze osladit, ale protože se později namáčí do čokolády, není to nutné.
Připravte si obyčejné, ničím neochucené křehké sušenky. Namažte jednu sušenku náplní, nahoru dejte druhou sušenku a stiskněte. Po stranách je obmažte krémem. Talíř se sušenkami zabalte do folie a dejte na alespoň 15 minut do mrazáku, aby vše dobře ztuhlo.
Ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě rozpusťte čokoládu. Jakou zvolíte, je jenom na vás. Poté v ní sušenky obalte a dejte ztuhnout na potravinářskou fólii. Ozdobte je pak sekanými ořechy nebo jiným posypem a nechte zatuhnout.