Domácí sýr Philadelphia z mléka - postup přípravy
Pokud máte rádi sýr Philadelphia, ale ten z obchodu vám přijde moc drahý, vyzkoušejte recept, díky kterému si ho můžete vyrobit sami doma. Je vhodný pro přípravu pomazánek, do omáček, ale také do slaného či sladkého pečení, kde se báječně hodí především do různých krémů.
Ingredience
Do velkého hrnce nalijte mléko a dochuťte ho solí a cukrem. Směs promíchejte a přiveďte ji k varu. Poté do ní postupně vlijte kefír.
Jakmile se směs začne srážet, hrnec stáhněte z ohně. Připravte si nádobku se sítkem, vložte do něj plátýnko a směs do něj přelijte.
Zabalte směs do plátýnka, lehce ho utáhněte a zavěste ho na 15 minut do prostoru, aby mohla odtéct a odkapat přebytečná tekutina.
Do nádoby rozklepněte vejce, přidejte k němu citrónovou šťávu a směs lehce vyšlehejte tyčovým mixérem. Poté do něj přidejte i sýr zbavený tekutiny.
Celou směs pečlivě šlehejte, dokud se nepropojí veškeré suroviny. Hotový sýr přendejte do uzavíratelné sklenice a uložte ho do lednice. Poté ho můžete ihned servírovat.
Tip: Sýr můžete ochutit různými bylinkami nebo také syrovým či pečeným česnekem. Pokud dáváte přednost sladké variantě, přidejte do něj oblíbenou marmeládu.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.