Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí tvarohové koblížky

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Domácí tvarohové koblížky - postup přípravy

Smažené koblihy nesmějí chybět v žádné dobré pekárně. Každé ráno s cukrovanou koblihou plněnou sladkou marmeládou nebo pudinkovým krémem začíná svůj den tisíce lidí. Už jste ale přemýšleli o tom, jak moc těžké může být vyrobit si takové koblížky doma vlastníma rukama? Je to snazší, než si možná myslíte a navíc si je můžete naplnit podle vlastní chuti třeba marmeládou, šlehačkou nebo pudinkovým krémem a zaprášené moučkovým cukrem.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:

Návod na přípravu:

Připravte si hlubší misku a velké síto. Do síta vložte tvaroh a lžící ho řádně rozdrťte a protlačte ho skrze síto.




Do jiné misky si rozklepněte vajíčko, přidejte cukr a skořici a rozšlehejte elektrickým šlehačem do pěny. Postupně k vajíčku přimíchávejte rozdrcený tvaroh a dále šlehejte. Za stálého míchání přidejte ke směsi pět lžic mouky a prášek do pečiva a zpracujte do jednolitého hladkého těsta.

Pracovní plochu si lehce pomoučněte a vyklopte na ni těsto. Rukama ho propracujte a vytvořte z něj válec, který nakrájejte na malé kousky, z nichž vytvořte kuličky.

Připravte si fritézu nebo pánev s vyšší vrstvou oleje a rozpalte jej asi na 175 stupňů Celsia. Připravené těstové kuličky vhoďte do horkého oleje a smažte, dokud jejich povrch nezezlátne.


Velký talíř si vyložte papírovými utěrkami. Vylovte usmažené koblížky a položte je na papírové utěrky okapat od přebytečného oleje.

Když jsou koblížky hotové a chladnou, rozmíchejte si v misce marmeládu, případně si uvařte vanilkový pudink a nechte ho zchladnout. Zvolenou hmotou pak naplňte zdobicí sáček s užší špičkou, do každé koblížky udělejte nožem malou dírku a vstříkněte do ní ze sáčku náplň.

Na závěr vyrovnejte hotovou dobrotu na talíř a bohatě zasypejte moučkovým cukrem.

Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů