Domácí vláčná kokosová bábovka - postup přípravy
Pokud přemýšlíte, co si upečete o víkendu ke kávě, vyzkoušejte tento recept na domácí vláčnou kokosovou bábovku podle Youtube kanálu Vaření s Jančou. Je velmi snadná a zvládnete ji připravit během 10 minut.
Ingredience
Rozklepněte vejce a oddělte bílky od žloutků. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Do žloutků přidejte vanilkový cukr, moučkový cukr a máslo.
Ze žloutků vyšlehejte nadýchanou pěnu a poté do ní přidejte polohrubou mouku, kypřicí prášek do pečiva, vlažné mléko a strouhaný kokos.
Směs opět krátce vyšlehejte a poté do ní přidejte tuhý sníh. Následně ho pomalu a opatrně vmíchejte pomocí stěrky.
Bábovkovou formu vymažte máslem a vysypte ji polohrubou moukou. Poté do ní nalijte těsto. Formu vložte do předehřáté trouby na teplotu 180 °C a pečte ji 45 minut.
Před koncem pečení do středu těsta zapíchněte špejli, pokud bude po vytažení čistá, můžete pečení ukončit. Formu vyjměte z trouby a bábovku nechte lehce vychladnout.
Hotovou bábovku vyklopte z formy a nechte ji zcela vychladnout. Poté ji pocukrujte a nakrájejte ji na kousky.
Tip: Do těsta přidejte teplé nebo vlažné mléko. Při pečení vám díky tomuto kroku navíc nepraskne.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou