Domácí zakysaná smetana ze 3 ingrediencí - postup přípravy
Pokud často používáte v kuchyni zakysanou smetanu, vyzkoušejte tento recept a vyrobte si ji doma. Její chuť je mnohem lepší a využít ji můžete do pomazánek, polévek, salátů nebo i dezertů.
Ingredience
Do nádoby nalijte smetanu ke šlehání a přilijte do ní mléko. Poté do směsi nalijte citrónovou šťávu a vše velmi dobře promíchejte.
Směs překryjte ubrouskem, který můžete stáhnout gumičkou. Poté ji nechte odpočinout při pokojové teplotě do dobu 24 hodin.
Nádobu následně vložte do lednice na 3 hodiny. Poté ji můžete ihned používat. Výborně se hodí do pomazánek, polévek, salátů, těstovin ale i dezertů.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.