Domácí zmrzlinový dort s čokoládou - postup přípravy
Domácí zmrzlinový dort je osvěžující a křupavý díky výborným sušenkám. Jednoduchý postup přípravy, při kterém není nutné péct, umožňuje, aby jej vyzkoušeli i začátečníci.
Ingredience
18 kusů oplatků rozmixujte na jemný prášek a směsí naplňte dortový ráfek, ve kterém ji lžící uhlaďte tak, jak je ukázáno ve videu níže.
Podél okraje dortového ráfku vyložte oplatky a základ dezertu vložte do lednice, než připravíte náplň.
V míse vyšlehejte smetanu, do které vešlehejte kondenzované mléko a lískooříškový krém. Polovinu směsi vlijte do základu dezertu v dortovém ráfku, pokryjte ji několika sušenkami a ty polijte zbylou směsí.
Poznámka: Povrch krémové směsi zarovnejte do hladka.
Povrch dezertu posypte čokoládovými kousky a domácí zmrzlinový dort dejte chladit na minimálně 4 hodiny do mrazáku.
Tip: Dezert podávejte vychlazený a nakrájený na kousky. Můžete jej servírovat s čerstvým ovocem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ricette dolci