Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí zmrzlinový dort s čokoládou

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut

Domácí zmrzlinový dort s čokoládou - postup přípravy

Domácí zmrzlinový dort je osvěžující a křupavý díky výborným sušenkám. Jednoduchý postup přípravy, při kterém není nutné péct, umožňuje, aby jej vyzkoušeli i začátečníci.

Ingredience pro:
1 kus
+ -
Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

18 kusů oplatků rozmixujte na jemný prášek a směsí naplňte dortový ráfek, ve kterém ji lžící uhlaďte tak, jak je ukázáno ve videu níže. 

2. KROK

Podél okraje dortového ráfku vyložte oplatky a základ dezertu vložte do lednice, než připravíte náplň. 

3. KROK

V míse vyšlehejte smetanu, do které vešlehejte kondenzované mléko a lískooříškový krém. Polovinu směsi vlijte do základu dezertu v dortovém ráfku, pokryjte ji několika sušenkami a ty polijte zbylou směsí. 

Poznámka: Povrch krémové směsi zarovnejte do hladka.

4. KROK

Povrch dezertu posypte čokoládovými kousky a domácí zmrzlinový dort dejte chladit na minimálně 4 hodiny do mrazáku. 

Tip: Dezert podávejte vychlazený a nakrájený na kousky. Můžete jej servírovat s čerstvým ovocem.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Ricette dolci

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů