Dort bez pečení, želatiny i mouky. Jak je to možné? - postup přípravy
Nepečené dezerty jsou obvykle jemné a nadýchané. Tento není žádnou výjimkou. Příprava je navíc velmi rychlá, protože nevyžaduje pečení. Užijete si přitom jemnou chuť, lehce křupavou texturu a úžasný vzhled.
Korpus
Tmavý krém
Světlý krém
Na ozdobu
Jako první si připravte korpus. Sušenky nalámejte na kousky a rozdrťte mixérem. Kuchyňský robot je nejlepší, ale můžete použít i tyčový mixér. Stejným způsobem rozdrťte vlašské ořechy a vložte je do mísy k sušenkám. Přísady zapracujte do sebe. Přidejte rozpuštěné máslo a důkladně promíchejte. Získáte vlhkou směs, se kterou se bude dobře pracovat.
Do formy vyložené pečicím papírem s odnímatelným dnem o průměru 18 cm rozložte vzniklé těsto. Rovnoměrně ho rozložte, přitlačte dnem sklenice a nezapomeňte vyložit těstem také okraje budoucího dortu až k okraji formy.
Nyní si připravte tmavý krém z Nutelly. Do hluboké mísy vložte smetanový sýr a Nutellu. Suroviny vyšlehejte mixérem na střední rychlost, dokud se nespojí a nebudou dokonale hladké. Vzniklou směs nalijte do formy s připraveným těstem a rovnoměrně rozetřete.
Nyní si připravte světlý šlehačkový krém. Do hluboké mísy nalijte šlehačku a šlehejte mixérem na vysokou rychlost. Postupně přidávejte moučkový cukr a nepřestávejte míchat. Získáte úžasně krémovou, sladkou směs. V samostatné misce vyšlehejte smetanový sýr mixérem a přidejte ho do šlehačky. Míchejte mixérem do hladka. Krém nalijte do formy a rovnoměrně rozetřete.
Nakonec dort ozdobte jádry vlašských ořechů a rozpuštěnou čokoládou. Vložte na několik hodin do lednice, aby oba krémy i čokoládová poleva dokonale ztuhly. Dort vyndejte z lednice, odstraňte formu díky uvolnění odnímatelného kroužku a sundejte pečicí papír. Teď už dort můžete nakrájet a s velkou chutí se do něj pustit!