Hustá třešňová náplň do buchet a koláčů - postup přípravy
Hustá třešňová náplň dodá buchtám a koláčům plnou ovocnou chuť bez zbytečné chemie. Vhodná je i ke zdobení zmrzlinových pohárů a připravíte ji za pár minut.
Ingredience
Vypeckované třešně vložte do rendlíku, kde je smíchejte s cukrem a kukuřičným škrobem. Směs poté vařte 5–7 minut, od bodu varu, dokud nezhoustne.
Hustou třešňovou náplň přendejte do mísy, zakryjte ji potravinovou fólií a nechte ji zcela vychladnout.
Tip: Aby na směsi nevznikl škraloup, fólie by se jí měla přímo dotýkat.
Náplň z třešní můžete použít k plnění taštiček, croissantů a nejrůznějších dezertů. Můžete jí ozdobit také osvěžující zmrzlinové poháry a dodat jim tak lákavější vzhled.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: LudaEasyCook Позитивная Кухня