Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dort „Kinder Maxi King“

4,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Dort „Kinder Maxi King“ - postup přípravy

Milují vaše ratolesti mléčný zákusek zvaný Kinder Maxi King? Až vyzkoušíte tento skvostný dort, přestanete jej kupovat v supermarketu! Kromě jiného si na něm pochutná i početnější rodina. Příprava sice zabere o něco více času, avšak stojí za to!

Ingredience pro:
10 porcí

Korpus

Krém

Poleva a zdobení

Kuchařka
Kuchařka:

Nejprve začněte tvořením kakaového těsta na korpus. V míse si vyšlehejte vaječné žloutky spolu s krupicovým cukrem, vodou a slunečnicovým olejem. Poté přidejte i vanilkový cukr, prosátou polohrubou mouku, kakaový prášek, kypřící prášek do pečiva a nakonec zakomponujte i nadýchaný bílkový sníh. Nyní si k ruce vezměte plech s pečícím papírem a na něj vlijte rovnoměrně kakaové těsto, rovněž rozprostřete špachtlí. To pečte v troubě asi 20 minut při teplotě cca 170 °C.




V další fázi je potřeba připravit smetanovou náplň. V míse si tedy vyšlehejte do tuhého krému řádně vychlazenou smetanu ke šlehání. Poté k ní přidejte moučkový i vanilkový cukr, med a nakonec také mascarpone. Nyní ještě rozpusťte želatinu ve vodě a až nabobtná, vložte ji do krémové směsi.

Karamelizované oříšky pak připravíte tak, že si v rendlíku svaříte trochu vody s krupicovým cukrem a až bude karamel zbarvený do hněda, vsypete do něj loupané lískové ořechy. Ty následně necháte zchladnout a nakonec rozdrtíte v sáčku paličkou na menší kousky.

Je na čase pustit se do kompletace dortu „Kinder Maxi King“. Upečený kakaový korpus tedy potřete po celé ploše smetanovým krémem (použijte polovinu z celkového množství). Posléze náplň polijte polevou z hořké čokolády, kterou rozpustili v horkém másle a smíchali s vodou a mlékem.

Poslední vrstvu bude opět tvořit zbylý smetanový krém. Ten posypte hojně nadrcenými lískovými oříšky v karamelu a dejte vše tuhnout do lednice ideálně přes noc.


Až dort „Kinder Maxi King“ dobře ztuhne přes noc, vyjměte jej z lednice a nakrájejte na stejně velké kostky.

Ty podávejte například s šálkem kvalitní kávy, s ovocným čajem, s kakaem, s mléčným koktejlem, nebo s horkou čokoládou. Na dezertu si pochutnají nejen děti, ale i dospělí. Je skutečně velmi lahodný a z plechu zmizí během několika hodin!

Přejeme vám dobré chutnání.

Pokud chcete připravit dort s tekutým karamelem uvnitř, také to není nic složitého. Počínejte si tak, že ještě před naléváním čokoládové polevy naneste na smetanový krém hotovou karamelovou omáčku (používá se zejména na zdobení zmrzlinových pohárů). Preferují snad vaše ratolesti kakaové krémy? Potom přidejte do náplně trochu kakaového prášku. Zůstat ovšem nemusíte striktně u výše uvedeného receptu. Dá se všemožně vylepšit. Co takhle zakomponovat do smetany konzervované višně nebo třešně bez pecky? Chutné však budou v zákusku i pokrájené zralé čerstvé banány, jahody, meruňky, maliny, broskve či borůvky.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů