Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Drožďová pomazánka s lučinou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Drožďová pomazánka s lučinou - postup přípravy

Na čerstvé pečivo je skvělá domácí drožďová pomazánka s lučinou a trochou šunky. Recept nám poskytla paní Lenka Sedláčková.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Nakrájejte cibuli najemno a dejte ji smažit na troše oleje. Až cibulka zesklovatí, přidejte na pánev droždí a nechte ho rozpustit. Přidejte vejce a trochu soli a nechte je srazit jako míchaná vajíčka.

2. KROK

Nechte vejce vychladnout a pak do nich nastrouhejte trochu šunky, množství je na vaší chuti. Přidejte balení lučiny a pomazánkové máslo a utřete do hladka. Pomazánku poté natřete na pečivo a podávejte.

3. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů