Drožďová pomazánka s lučinou - postup přípravy
Na čerstvé pečivo je skvělá domácí drožďová pomazánka s lučinou a trochou šunky. Recept nám poskytla paní Lenka Sedláčková.
Ingredience
Nakrájejte cibuli najemno a dejte ji smažit na troše oleje. Až cibulka zesklovatí, přidejte na pánev droždí a nechte ho rozpustit. Přidejte vejce a trochu soli a nechte je srazit jako míchaná vajíčka.
Nechte vejce vychladnout a pak do nich nastrouhejte trochu šunky, množství je na vaší chuti. Přidejte balení lučiny a pomazánkové máslo a utřete do hladka. Pomazánku poté natřete na pečivo a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.