Drožďové knedlíčky do polévky - postup přípravy
Drožďové knedlíčky v polévce jsou vítanou změnou, ale také řešením pro všechny, kteří ty klasické z jater nemají rádi. Vyzkoušejte je podle snadného receptu od paní Jaroslavy Slavíkové, určitě si je oblíbíte.
Ingredience
Oloupanou cibuli nasekejte najemno. V pánvi rozehřejte trochu rostlinného oleje nebo jiného tuku a nechte na něm cibulku zesklovatět. Do pánve k cibuli rozdrobte čtyři kostky čerstvého droždí a nechte je vysmahnout do tuku, aby začaly vonět. Směs pak odstavte ze sporáku a nechte zchladnout.
Do zchladlé směsi cibule, tuku a droždí vyklepněte jedno vajíčko, přidejte česnekovou pastu nebo podle chuti pár stroužků česneku utřených se solí, směs opepřete, přidejte jemně nasekanou čerstvou petrželku (anebo trochu sušené) a vše podle potřeby zahustěte strouhankou a propracujte, abyste získali soudržnou hmotu.
V hrnci přiveďte k varu vodu s masoxem, případně vývar. Z připraveného drožďového těsta zformujte kuličky (mělo by jich vyjít něco kolem 60 ks), vhazujte je do vroucí vody a nechte je vařit asi 6 minut.
Drožďové knedlíčky pak buďto vhoďte přímo do hrnce s hotovou polévkou, anebo je rozpočítejte do talířů a polévkou je jen přelijte. Skvěle se hodí ke všem vývarovým polévkám.