Drštková polévka z hlívy ústřičné - postup přípravy
Dršťkovka z houby jménem hlíva ústřičná je jednou z nejproslulejších polévek, a to zejména mezi těmi, kteří tu obyčejnou z hovězích žaludků nemohou ani vidět. Vyzkoušejte osvědčený recept od paní Jaroslavy Slavíkové.
Ingredience
Hlívu očistěte a klobouky nakrájejte na proužky. V hrnci na kousku sádla nebo troše rostlinného oleje zpěňte najemno nasekanou cibuli a přidejte k ní pokrájenou hlívu ústřičnou, kterou pod pokličkou duste do poloměkka.
Obsah hrnce zaprašte sladkou paprikou, nechte ji zarestovat a zalijte vodou nebo vývarem. Přidejte sůl, pepř a majoránku, zahustěte jíškou nebo kváskem a dochuťte česnekem. Polévku nechte půl hodiny provařit, odstavte ze sporáku, nechte chvilku odpočinout a podávejte.