Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Drštková polévka z hlívy ústřičné

3,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Drštková polévka z hlívy ústřičné - postup přípravy

Dršťkovka z houby jménem hlíva ústřičná je jednou z nejproslulejších polévek, a to zejména mezi těmi, kteří tu obyčejnou z hovězích žaludků nemohou ani vidět. Vyzkoušejte osvědčený recept od paní Jaroslavy Slavíkové.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Hlívu očistěte a klobouky nakrájejte na proužky. V hrnci na kousku sádla nebo troše rostlinného oleje zpěňte najemno nasekanou cibuli a přidejte k ní pokrájenou hlívu ústřičnou, kterou pod pokličkou duste do poloměkka.

2. KROK

Obsah hrnce zaprašte sladkou paprikou, nechte ji zarestovat a zalijte vodou nebo vývarem. Přidejte sůl, pepř a majoránku, zahustěte jíškou nebo kváskem a dochuťte česnekem. Polévku nechte půl hodiny provařit, odstavte ze sporáku, nechte chvilku odpočinout a podávejte.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů