Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zimní česneková polévka s uzeným masem

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 480 minut

Zimní česneková polévka s uzeným masem - postup přípravy

Pokud si chcete pochutnat na česnekové polévce plné uzeného masa a zeleniny, rozhodně ji uvařte podle Youtube kanálu Recepty bez brepty. Servírujte ji s nasekanou čerstvou petrželkou a opečenými chlebovými krutony.

Ingredience pro:
6 porcí
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Mrkev, celer a petržel oloupejte a nakrájejte je na větší kousky. Brambory zbavte slupky a nakrájejte je na menší kostky. Poté překrojte uzená žebra na třetiny

2. KROK

Do pomalého hrnce vložte uzená žebra, brambory, mrkev, celer a petržel. Poté k nim přidejte bobkový list, nové koření a černý pepř.

3. KROK

Přidejte drcený kmín a sůl dle chuti. Poté vše zalijte vodou, na hrnci zvolte program vaření a časovač nastavte na 8 hodin.

4. KROK

Z hrnce vyjměte koření a uzená žebra, která oberte od kosti a maso nakrájejte na malé kousky. Poté do polévky přidejte prolisovaný česnek.

5. KROK

Do polévky přisypte majoránku, kterou nejdříve promněte v dlaních a poté polévku dobře promíchejte. Do talíře naservírujte maso a zalijte ho polévkou.

6. KROK

Česnekovou polévku servírujte horkou, nejlépe s opečenými chlebovými krutony. Před podáváním ji můžete posypat nasekanou čerstvou petrželkou.

7. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Recepty bez brepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů