Dušená mrkev s kuřecím plátkem - postup přípravy
Dušená mrkev je jedním ze strašáků školních jídelen, pokud se však připraví s láskou (a správně se ochutí), chutná fantasticky. Zkuste ji v kombinaci s kuřecím plátkem a šťouchaným bramborem podle receptu od paní Ilony Šimůnkové.
Na dušenou mrkev
Na kuřecí plátek
Oloupejte cibuli a nakrájejte ji najemno. Mrkev očistěte a nakrájejte na kolečka či půlkolečka. Na troše másla orestujte cibuli, přidejte k ní pokrájenou mrkev, dochuťte solí a pepřem a vše nechte společně osmažit. Podlijte trochou vývaru a duste doměkka. Když mrkev změkne, zaprašte ji trochou mouky, dochuťte muškátovým oříškem a případně solí, pepřem či dalším kořením, nechte ještě chvilku provařit a odstavte z ohně.
Plátky masa po obou stranách osolte a opeřete, posypejte kořením na kuře či dalším kořením podle své chuti a zprudka ho opečte na oleji dozlatova. Maso podávejte na lůžku z dušené mrkve a doplněné o kopeček šťouchaných brambor.