Dvoubarevné muffiny s čokoládovými kousky - postup přípravy
Dvoubarevné muffiny spojují bohatou chuť čokolády a aromatické vanilky. Recept je jednoduchý, rychlý a jeho výsledek můžete servírovat ke snídani, ale také jako dezert.
Tmavé těsto
Světlé těsto
Zdobení
Nejprve připravte tmavé těsto. Vejce vyšlehejte se špetkou soli, cukrem a vanilkovým extraktem do pěny. Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do směsi olej a poté také bílý jogurt.
Do směsi vmíchejte mouku s kypřícím práškem do pečiva a kakaem. Nakonec přidejte na kousky nalámanou čokoládu.
Poznámka: Suché ingredience před použitím prosejte. Díky tomu bude těsto hladké a bez hrudek.
Nyní připravte světlé těsto. V menší misce vyšlehejte vejce s vanilkovým cukrem a cukrem. Přidejte kukuřičný škrob a nakonec řecký jogurt.
Připravte si formu na muffiny a střídavě jednotlivé otvory naplňte tmavým a poté světlým těstem tak, jak to můžete vidět ve videu níže. Povrch muffinů posypte čokoládovými tyčinkami a dezert pečte v předehřáté troubě na 175 °C po dobu 20 minut.
Tip: Formu na muffiny vymažte tukem. Můžete ji také vyložit papírovými košíčky, které vám usnadní vyndávání dezertu z formy.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recette rapide sucrée