Nepečený řez z BeBe sušenek - postup přípravy
Nemusíte trávit hodiny u trouby, abyste vytvořili chutný dezert. Nepečený řez z BeBe sušenek obsahuje jemný krém, který skvěle doplňuje křupavý základ pochoutky.
Základ
Krém
Zdobení
V hrnci vyšlehejte vejce se 180 g cukru a do směsi vmíchejte mouku s mlékem.
Tip: Abyste předešli vzniku hrudek, mouku prosejte.
Směs vařte 3–4 minuty, do zhoustnutí. Vzniklý základ na krém odstavte z tepla a nechte ho volně vychladnout.
Tip: Krém zakryjte potravinovou fólií tak, aby se ho přímo dotýkala. Díky tomu na něm nevznikne škraloup.
V samostatné misce šlehejte změklé máslo se smetanou v prášku po dobu 2–3 minut. Jakmile vznikne hladká hmota, vešlehejte do ní postupně vychladlý základ na krém.
Na servírovací tác umístěte dortový ráfek, který pokryjte první vrstvou sušenek. Ty pokryjte krémem a postup opakujte, dokud budete mít ingredience.
Poznámka: Vrstvení byste měli zakončit vrstvou krému.
Dezert vložte do lednice na 5 hodin a na závěr ho ozdobte sušenkami, které rozdrťte na prášek. Nepečený řez z BeBe sušenek vyjměte z dortového ráfku a servírujte ho nakrájený na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Immer Appetitlich