Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dvoubarevné vanilkové sušenky s Nutellou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 12 minut

Dvoubarevné vanilkové sušenky s Nutellou - postup přípravy

O Vánocích můžete svůj slavnostní stůl obohatit cukrovím v podobě dvoubarevných vanilkových sušenek. Výhodou cukroví je, že se hodí ke kávě i během celého roku.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Náplň

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Změklé máslo smíchejte se slunečnicovým olejem, moučkovým cukrem, vejcem a vanilkovým extraktem. Jakmile se ingredience propojí, přidejte do směsi kukuřičný škrob se špetkou soli. 

2. KROK

Nyní do směsi vmíchejte 300 g mouky a uhněťte těsto, které rozdělte na dvě stejné části. 

Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku před použitím prosejte a přidávejte ji po částech.

3. KROK

Do jedné z nich zapracujte lžíci mouky a vyválejte ji na plát o výšce 0,5 cm. Do druhé zapracujte lžíci kakaa a vyválejte ji stejným způsobem. 

4. KROK

Pomocí vidličky vytvořte na světlém plátu pruhy a vykrojte z něj kolečka, která vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. 

Poznámka: Stejný postup opakujte také u tmavého těsta. Ze zbytků těst, které vám po vykrajování zbyly, vytvořte dvoubarevný plát, z kterého vykrojte další kolečka.

5. KROK

Dvoubarevné vanilkové sušenky pečte v předehřáté troubě na 175 °C po dobu 10–12 minut. Poté je nechte volně vychladnout a slepte je k sobě pomocí Nutelly.

Tip: Cukroví servírujte posypané moučkovým cukrem.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Recette rapide sucrée 

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů