Dvoubarevný dort - postup přípravy
Tento dort vypadá velmi slavnostně, takže ho můžete s klidným srdcem připravit i těm nejnáročnějším návštěvám. Rodina, přátele i návštěvy budou potěšeny tímto něžným a neuvěřitelně lahodným dezertem. Jeho výroba je přitom velmi jednoduchá, takže ji zvládne každá žena v domácnosti bez ohledu na to, jaké má zkušenosti v kuchyni.
Těsto
Krém
Smíchejte vejce, smetanu, 60 g cukru a škrob. Uvařte mléko, přidejte vanilin a 60 g cukru. Za stálého míchání přidejte předchozí směs. Nechte směs zhoustnout za stálého míchání a dávejte pozor, aby se nespálila. Do horké smetany dejte měkké máslo a dobře promíchejte. Pudink dejte do samostatné nádoby, přikryjte fólií a nechte vychladnout. Poté dejte krém do samostatné nádoby, přidejte práškový cukr a šlehejte, dokud nebude pevný.
Přidejte tuto směs do vychladlého krému a lehce promíchejte. Na piškotový základ rozšlehejte vejce mixérem do silné pěny, přidejte sůl, cukr, vanilku a dobře promíchejte. Smíchejte s máslem a mlékem a znovu promíchejte. Smíchejte mouku, prášek do pečiva, kakaový prášek a přidejte k předchozí hmotě. Formu vyložte pečicím papírem a nalijte těsto.
Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů po dobu 20-25 minut. Nechte vychladnout. Do další formy dejte piškotový dort a vytvořte v něm malé otvory, ale ne skrz. Malé kousky, které jste odstranili, budou zdobením. Vyplňte otvory krémem, vrch dortu namažte stejným krémem, vyrovnejte a posypte vykrojenými zbytky. Dejte dort do lednice na několik hodin, aby lépe prosákl.