Dvoubarevný strouhaný koláč s tvarohem a broskví - postup přípravy
Ze 2 strouhaných barevných těst, která se navíc atraktivním způsobem kombinují, lze upéct atraktivní koláč plněný tvarohem a kompotovanými broskvemi. Recept nám poskytla paní Romana Važanská.
Na těsto
Na náplň
Všechny suroviny na těsto kromě kakaa dejte do mísy a dobře zpracujte, aby vzniklo hutné hladké těsto. Rozdělte ho na dva stejně velké díly a do jednoho dílu zapracujte kakao. Každý díl těsta rozdělte ještě na polovinu, zabalte je do fólie a nechte v lednici ztuhnout.
Mezitím si v míse rozdělejte tvaroh, dejte do něho cukr, mléko, žloutky a vanilkový pudink v prášku a promíchejte. Pak z bílků ušlehejte sníh a vmíchejte ho do tvarohové hmoty. Otevřete broskvový kompot a ovoce nechte okapat, pak ho nakrájejte na menší kusy.
Plech o velikosti 36×26 centimetrů vymažte máslem, můžete použít i pečicí papír. Na polovinu plechu nastrouhejte na hrubém struhadle světlé těsto a na druhou polovinu naopak tmavé.
Pak na těsto rozložte tvarohovou náplň a do ní rovnoměrně dejte broskve. Nahoru nastrouhejte zbytek těsta, přičemž na polovinu, kde je na dně formy světlé těsto, nastrouhejte kakaové a na druhou polovinu přesně naopak. Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte koláč 35 až 40 minut.
Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Vaříme a pečeme s Romanou.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.