Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dvoubarevný švestkový koláč s mandlemi

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Dvoubarevný švestkový koláč s mandlemi - postup přípravy

Podzimní počasí přímo volá po švestkovém koláči, vyzkoušejte jej upéct podle receptu paní Dagmar Kazdové. Šťavnaté švestky a vláčné těsto se v něm snoubí s opečenými plátky mandlí, díky čemuž je koláč jednoduše neodolatelný.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Alžběta Strouhová
1. KROK

Máslo (nebo rostlinný tuk) vyšlehejte s celým vajíčkem a cukrem do pěny. Postupně přidávejte mléko, aby se ingredience řádně spojily.

2. KROK

Polohrubou mouku smíchejte s kypřicím práškem a vsypte do vyšlehaného másla s vejcem a mlékem. Vyšlehejte hladké těsto bez hrudek.

3. KROK

Těsto rozdělte na dvě poloviny. Do jedné poloviny přidejte 2 lžíce kakaa a důkladně promíchejte, abyste získali jednolitou barvu těsta.

4. KROK

Plech vyložte pečicím papírem a vlijte na něj tmavou část těsta. Na kakaové těsto nalijte zbylé světlé a vytvořte mramorovaný vzor. Na těsto položte vypeckované švestky obalené v cukru, řeznou stranou by měly směřovat vzhůru.

5. KROK

Koláč pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 30 minut. Těsně před dopečením ho posypte mandlovými lupínky a vraťte zpět do trouby. Mandle se lehce opečou a získají lahodnou chuť.

6. KROK

Upečený koláč nechte vychladnout, poté jej nakrájejte na jednotlivé dílky, posypte dle libosti moučkovým cukrem a servírujte.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů