Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Mandarinkové řezy s mascarpone krémem

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 1 minuta

Mandarinkové řezy s mascarpone krémem - postup přípravy

Pokud si chcete pochutnat na osvěžujícím dezertu, který připravíte bez použití trouby, vyzkoušejte nepečené mandarinkové řezy. Jsou rychlé a jednoduché.

Ingredience pro:
1 plech
+ -
1. KROK

Dno formy na dezert pokryjte cukrářskými piškoty, které polijte nálevem z konzervovaných mandarinek. Následně připravte krém. 

2. KROK

Klasickou smetanu vyšlehejte se ztužovačem šlehačky v prášku a směs odložte bokem. V samostatné misce vyšlehejte mascarpone s tvarohem, klasickým a vanilkovým cukrem a poté, co se ingredience propojí, do nich vešlehejte šlehačku v prášku. 

3. KROK

Do vzniklé směsi opatrně vmíchejte šlehačku a slité konzervované mandarinky. Vzniklým krémem pokryjte cukrářské piškoty ve formě na dezert a ozdobte ho vrstvou slitých mandarinek. 

4. KROK

Tekutinu z mandarinek vlijte do hrnce, kde ji smíchejte s dortovým želé. Směs zahřívejte asi 1 minutu (řiďte se pokyny na obalu konkrétního produktu), nechte ji vychladnout a poté jí polijte celý povrch dezertu. 

Tip: Pokud by želé příliš ztuhlo, můžete ho před použitím mírně rozehřát.

5. KROK

Mandarinkové řezy vložte na 3–4 hodiny do lednice a poté je servírujte nakrájené na kousky. 

Tip: Každou porci můžete ozdobit lístkem máty.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: ReniasBackwelt

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů