Mandarinkové řezy s mascarpone krémem - postup přípravy
Pokud si chcete pochutnat na osvěžujícím dezertu, který připravíte bez použití trouby, vyzkoušejte nepečené mandarinkové řezy. Jsou rychlé a jednoduché.
Základ
Krém
Zdobení
Na polití
Dno formy na dezert pokryjte cukrářskými piškoty, které polijte nálevem z konzervovaných mandarinek. Následně připravte krém.
Klasickou smetanu vyšlehejte se ztužovačem šlehačky v prášku a směs odložte bokem. V samostatné misce vyšlehejte mascarpone s tvarohem, klasickým a vanilkovým cukrem a poté, co se ingredience propojí, do nich vešlehejte šlehačku v prášku.
Do vzniklé směsi opatrně vmíchejte šlehačku a slité konzervované mandarinky. Vzniklým krémem pokryjte cukrářské piškoty ve formě na dezert a ozdobte ho vrstvou slitých mandarinek.
Tekutinu z mandarinek vlijte do hrnce, kde ji smíchejte s dortovým želé. Směs zahřívejte asi 1 minutu (řiďte se pokyny na obalu konkrétního produktu), nechte ji vychladnout a poté jí polijte celý povrch dezertu.
Tip: Pokud by želé příliš ztuhlo, můžete ho před použitím mírně rozehřát.
Mandarinkové řezy vložte na 3–4 hodiny do lednice a poté je servírujte nakrájené na kousky.
Tip: Každou porci můžete ozdobit lístkem máty.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: ReniasBackwelt