Elixír dlouhověkosti z červené řepy - postup přípravy
Červená řepa je jedním z nejzdravějších druhů zeleniny na světě. Ve svém fialovém barvivu obsahuje tolik minerálů a antioxidantů, o kterých se jiné zelenině může leda zdát. A vzhledem k tomu, že tento poklad je zároveň jedním z nejlevnějších v obchodech, je hřích jeho možností nevyužít.
Ingredience
Červenou řepu i s natí vložte do mísy, zalijte ji trochou octa a teplou vodou. V tomto roztoku ji velmi důkladně vydrbejte. Poté vodu vylijte a mytí opakujte tentokrát již jen s čistou vodou. Důkladně omyjte i ostatní druhy ovoce a zeleniny.
Řepu oloupejte, zbavte ji nati a nakrájejte ji na hrubé kusy. Totéž udělejte také s mrkví, zázvorem a s jablky, jen s tím rozdílem, že jablka necháte ve slupce a zbavíte je jádřince. Oloupejte limetky či citróny ze slupky tak, aby na nich zbylo co nejméně hořkých bílých částí. Čistou dužninu rozkrájejte na čtvrtky.
Všechny připravené ingredience včetně řepné nati vložte do odšťavňovače a připravte z nich směsnou šťávu. Pokud nevlastníte odšťavňovač, můžete je rozmixovat na jemné pyré, které slijte přes sítko (pevnou část nevyhazujte, můžete ji použít jako základ na zdravou bábovku či koláč).
Hotovou šťávu můžete uložit v lednici a pít ji tak často, jak budete mít chuť. Tento nápoj vás příjemně osvěží, dodá vám pořádnou dávku vitaminů a minerálů a prospěje celému vašemu organismu. Pokud ji budete pít pravidelně, pocítíte úlevu od tělesných obtíží, rozjasní se vám pleť, zlepší se kvalita vlasů a nehtů i vaše celková nálada. A dlouhověkost bude vaše.