Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Fanta řezy s mascarpone a pomerančem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Fanta řezy s mascarpone a pomerančem - postup přípravy

Připravte si chutné Fanta řezy s mascarpone, ve kterých najdete také pomerančový krém, který dodává dezertu osvěžující chuť. Recept je vhodný i pro začátečníky.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Pomerančový krém

Bílý krém

K navlhčení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mouku smíchejte s kakaem, kypřicím práškem do pečiva, vanilkovým cukrem a špetkou soli. V samostatné misce rozšlehejte vaječné žloutky, do kterých vmíchejte olej. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.

2. KROK

V další misce vyšlehejte vaječné bílky do sněhu a asi po minutě do něj, za stálého šlehání, postupně přidávejte cukr. Asi po 2–3 minutách do sněhu vešlehejte postupně také vaječné žloutky s olejem.

3. KROK

Do směsi vmíchejte suchou směs s kakaem a vzniklé těsto vylijte na pekáč, vyložený pečicím papírem. Následně ho pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40 minut. 

4. KROK

Nyní připravte pomerančový krém. Do škrobu vmíchejte 100–150 ml pomerančové šťávy. Zbytek šťávy vlijte do hrnce a smíchejte ho s cukrem. Jakmile se tekutina zahřeje, přidejte do ní směs se škrobem a vše vařte 4–5 minut, do zhoustnutí. Poté, co směs zhoustne, pokračujte ve vaření další 2 minuty. 

5. KROK

Krém odstavte z tepla, přikryjte ho potravinovou fólií a nechte volně vychladnout. 

Tip: Aby na krému nevznikl škraloup, fólii na něj položte tak, aby se ho přímo dotýkala. 

6. KROK

Upečené těsto vyjměte z pekáče a pokračujte přípravou bílého krému. 

Tip: Zda je těsto upečené, zjistíte tak, že do něj píchnete špejlí. Pokud se na ní těsto zachytí, ještě chvíli pečte. Vyndáte-li ji čistou, máte hotovo.

7. KROK

Máslo vyšlehejte s klasickým a vanilkovým cukrem. Poté, co se ingredience propojí, vešlehejte do nich mascarpone. Nyní dokončete pomerančový krém tak, že do něj vešleháte máslo. 

Poznámka: Je důležité, aby měly všechny suroviny pokojovou teplotu.

8. KROK

V upečeném korpusu vytvořte vidličkou rýhy po celém povrchu a poté ho navlhčete pomerančovým džusem. Korpus následně potřete bílým krémem, ten pokryjte pomerančovým krémem a uhlaďte ho do rovna. 

9. KROK

Fanta řezy s mascarpone vložte na 5–6 hodin do lednice, nejlépe je v ní nechte přes noc. Po vychlazení dezert servírujte nakrájený na kousky. 

10. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

11. KROK

Videopostup krok za krokem

12. KROK

Zdroj receptu: Mancare cu savoare

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů