Fazolková polévka se smetanou - postup přípravy
Fazolková polévka se smetanou podle receptu paní Romany Važanské vám vykouzlí úsměv na rtech. Spolu se zatřeným vejcem je opravdu luxusní.
Polévka
Zastřené vejce
Brambory oloupejte, nakrájejte je na kostičky a uvařte v osolené vodě. V hrnci rozehřejte máslo a spolu s moukou utvořte jíšku, kterou nakonec zalijte mlékem.
Do hrnce přidejte fazolky a také zeleninový bujon. Dle potřeby polévku ochuťte solí, pepřem a koprem.
Celou polévku lehce povařte a nakonec přidejte uvařené brambory a smetanu. Znovu ochuťte solí, pepřem a také octem. Vše přiměřeně a dle chuti.
Polévku můžete na talíři ozdobit a také dochutit navrch položeným zastřeným vejcem. Svařte ve vodě lžíci octa. Vroucí vodu promíchejte aby vznikl vír, a do jeho středu pak opatrně vyklepněte celé vajíčko. Vařte ho 2–3 minuty. Na jednu porci polévky použijte jedno vajíčko.
Více autorčiných receptů najdete na jejích webových stránkách RubyRom.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.