Fazolovice s uzeným kolenem a klobásou - postup přípravy
Fazolovice podle paní Heleny Vítkové Zvonkové je skvělým tipem na vydatný oběd nebo lehkou večeři. Polévka obsahuje rozmanité koření a chuťově výrazné maso.
Ingredience
Fazole uvařte dle pokynů na konkrétním obalu. Uzené koleno ponořte do vody, ve které ho vařte přibližně 2 hodiny, doměkka.
Poznámka: Je-li to nutné, fazole před jejich úpravou namočte do vody.
Cibuli oloupejte a nakrájejte ji nadrobno. V hrnci rozehřejte olej, na kterém cibuli 2–3 minuty smažte. Následně ji zasypte oběma druhy papriky a hladkou moukou. Ingredience zamíchejte a udělejte jíšku, kterou zalijte vývarem z uzeného kolene.
Poznámka: Po přidání papriky pracujte rychle. Neměla by se smažit déle, jak minutu, aby nezhořkla.
Do směsi vsypte slité uvařené fazole a maso, které jste obrali z kolene. Polévku vařte dalších 5 minut. Nyní klobásu nakrájejte na kolečka a 2 minuty ji smažte ze všech stran na rozpáleném oleji. Poté ji přidejte do polévky.
Fazolovici na závěr ochuťte solí, octem, majoránkou a prolisovaným česnekem.
Poznámka: Chcete-li, aby byla polévka hustší, můžete do ní přidat mouku rozpuštěnou v troše vody.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.