Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Ferrero Rocher dort s nutellovým krémem a ořechy

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 37 minut

Ferrero Rocher dort s nutellovým krémem a ořechy - postup přípravy

Ferrero Rocher dort je plný oblíbené Nutelly a lískových oříšků. Dezert je ideální jako pochoutka ve všední dny, ale skvěle se hodí také ke slavnostním příležitostem.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Korpus

Krém

Náplň

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte těsto na korpus. Vejce vyšlehejte se špetkou soli a cukrem do pěny. Do směsi vmíchejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a kakaem. 

Tip: Suché ingredience předem prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky.

2. KROK

Přidejte olej s mlékem a vzniklé těsto vlijte do dortového ráfku, vyloženého pečicím papírem. Těsto přikryjte alobalem a korpus pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30–35 minut. Upečený korpus nechte volně vychladnout a rozkrojte ho, horizontálně, na tři části. 

3. KROK

Nyní připravte krém. Smetanový sýr vyšlehejte se smetanou a Nutellou dohladka. Krém vložte do cukrářského sáčku a začněte s vrstvením dezertu.

4. KROK

Krémem potřete první část korpusu, pokryjte ho lískovými ořechy a ty opět zakryjte krémem. 

Poznámka: Trochu krému si nechte na závěrečné zdobení.

5. KROK

Na krém položte druhou část korpusu a postup opakujte, dokud budete mít ingredience.

Poznámka: Vrstvení byste měli zakončit krémem.

6. KROK

Krémem potřete také strany dezertu, který následně vložte na 2–3 hodiny do lednice. Na závěr připravte polevu. Čokoládu rozpusťte v horké smetaně, do směsi vmíchejte nasekané lískové ořechy a polevou polijte celý dezert.

7. KROK

Ferrero Rocher dort nechte ztuhnout a poté ho servírujte nakrájený na kousky. 

Tip: Každou porci můžete servírovat s trochou šlehačky.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Ellen’s Kitchen

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů