Ferrero Rocher dort s nutellovým krémem a ořechy - postup přípravy
Ferrero Rocher dort je plný oblíbené Nutelly a lískových oříšků. Dezert je ideální jako pochoutka ve všední dny, ale skvěle se hodí také ke slavnostním příležitostem.
Korpus
Krém
Náplň
Poleva
Nejprve připravte těsto na korpus. Vejce vyšlehejte se špetkou soli a cukrem do pěny. Do směsi vmíchejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a kakaem.
Tip: Suché ingredience předem prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky.
Přidejte olej s mlékem a vzniklé těsto vlijte do dortového ráfku, vyloženého pečicím papírem. Těsto přikryjte alobalem a korpus pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30–35 minut. Upečený korpus nechte volně vychladnout a rozkrojte ho, horizontálně, na tři části.
Nyní připravte krém. Smetanový sýr vyšlehejte se smetanou a Nutellou dohladka. Krém vložte do cukrářského sáčku a začněte s vrstvením dezertu.
Krémem potřete první část korpusu, pokryjte ho lískovými ořechy a ty opět zakryjte krémem.
Poznámka: Trochu krému si nechte na závěrečné zdobení.
Na krém položte druhou část korpusu a postup opakujte, dokud budete mít ingredience.
Poznámka: Vrstvení byste měli zakončit krémem.
Krémem potřete také strany dezertu, který následně vložte na 2–3 hodiny do lednice. Na závěr připravte polevu. Čokoládu rozpusťte v horké smetaně, do směsi vmíchejte nasekané lískové ořechy a polevou polijte celý dezert.
Ferrero Rocher dort nechte ztuhnout a poté ho servírujte nakrájený na kousky.
Tip: Každou porci můžete servírovat s trochou šlehačky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ellen’s Kitchen