Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Ledvinky na cibulce

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Ledvinky na cibulce - postup přípravy

Ledvinky jsou znatelně jemnější nežli játra, která se obvykle připravují častěji, a proto se hodí pro ty, kteří se jinak právě játrům vyhýbají. Vyzkoušejte je podle osvědčeného receptu, o nějž se s námi podělila paní Marie Kopalová.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Ledvinky očistěte, nakrájejte, zalijte je mlékem a nechte je v lednici v zakryté misce louhovat do druhého dne. Po vylouhování ledvinky nechte dobře okapat a trochu oschnout.

2. KROK

Nasekejte nadrobno cibuli a nechte ji na troše sádla osmahnout spolu se slaninou nakrájenou na kostičky. Poté přihoďte připravené ledvinky a nechte je restovat dozlatova.

3. KROK

Opečené ledvinky zalijte vývarem (případně vodou s bujónem), přidejte sůl, pepř a trochu drceného kmínu a nechte je dusit doměkka.

4. KROK

Nakonec na sádle osmahněte trochu hladké mouky a vzniklou jíškou zahustěte šťávu v hrnci s ledvinkami. Omáčku dochuťte trochou prolisovaného česneku, odstavte ze sporáku a podávejte spolu s vařenou rýží.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů