Florida řezy s krémem a citronovou pěnou - postup přípravy
Vyzkoušejte nadýchané Florida řezy, které vypadají luxusně a skvěle chutnají. Dezert je jednoduchý a rychlý na přípravu a je ideální na narozeninové oslavy a jiné události.
Korpus
K navlhčení
Krém
Pěna
Nejprve připravte krém. V rendlíku smíchejte mouku s cukrem, vaječnými žloutky a mlékem. Ingredience zamíchejte a zahřívejte 2–3 minuty, do zhoustnutí.
Tip: Aby se ingredience lépe propojily, mléko přidejte nadvakrát.
Základ na krém odstavte z tepla, přikryjte ho potravinovou fólií a nechte ho volně chladnout.
Tip: Aby na krému nevznikl škraloup, přikryjte ho fólií tak, aby se ho přímo dotýkala.
Nyní připravte těsto. Vejce vyšlehejte a postupně k nim přidávejte cukr, mouku, kypřicí prášek do pečiva a kakao s vodou.
Tip: Suché ingredience předem prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky.
Těsto vlijte do formy na pečení, vyložené pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut. Upečený korpus obraťte, sejměte z něj papír a navlhčete ho mlékem.
V míse vyšlehejte máslo, přidejte do něj moučkový cukr a nakonec základ na krém. Vzniklým krémem potřete korpus a připravte pěnu.
V hrnci smíchejte cukr s vodou a citronovou šťávou. Sirup vařte 7–8 minut. Mezitím vyšlehejte vaječné bílky se špetkou soli do sněhu, do kterého postupně vešlehejte sirup. Šlehání by vám celkem mělo zabrat asi 10 minut.
Na vrstvu krému naneste pěnu z bílků a sirupu a uhlaďte ji do rovna.
Tip: Trochu pěny můžete dát do cukrářského sáčku s ozdobnou hlavicí a ozdobit jí povrch dezertu.
Florida řezy vložte na 4–5 hodin do lednice a poté je servírujte nakrájené na kousky.
Tip: Každou porci můžete ozdobit ovocem, jako jsou borůvky nebo maliny. Dezert také můžete polít trochou čokolády.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Silvana’s Kitchen