Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Francouzská polévka s masovými knedlíčky

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 29 minut

Francouzská polévka s masovými knedlíčky - postup přípravy

Připravte si oblíbenou rychlou francouzskou polévku podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Polévka má bohatou chuť a obsahuje rozmanité ingredience plné živin.

Ingredience pro:
5 porcí
+ -

Knedlíčky

Základ

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte směs na knedlíčky. Nadrobno nakrájenou cibuli smíchejte s mletým masem, solí, pepřem, majoránkou, vejcem, prolisovaným česnekem a strouhankou. Poté, co se ingredience propojí, vmíchejte do směsi také mouku. 

2. KROK

Ze směsi vytvořte knedlíčky, které vložte do lednice. Zatím připravte základ na francouzskou polévku. Jarní cibulku i s oloupanou mrkví nakrájejte nadrobno. V hrnci rozpalte olej a mrkev na něm smažte 2 minuty. 

3. KROK

K mrkvi přidejte nové koření, bobkový list a česnek. Ingredience promíchejte a smažte je další 2 minuty. 

Poznámka: Česnek nesmažte moc dlouho, aby nezhořkl.

4. KROK

Do hrnce vlijte vývar a polévku vařte 20 minut, dokud zelenina nezměkne. Po této době do polévky vmíchejte knedlíčky a pokračujte ve vaření dalších 5 minut. 

5. KROK

Poznámka: Mezitím, co se polévka vaří, uvařte v jiném hrnci těstoviny. Při jejich vaření postupujte podle pokynů na obalu konkrétního produktu.

6. KROK

Francouzskou polévku servírujte samostatně, nebo s oblíbeným pečivem. Každou porci můžete ozdobit nasekanou petrželkou. 

Tip: Polévka získá lepší chuť, pokud ji, po uvaření, necháte chvíli odpočinout. Chutě se tak lépe propojí.

7. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů