Francouzská polévka s masovými knedlíčky - postup přípravy
Připravte si oblíbenou rychlou francouzskou polévku podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Polévka má bohatou chuť a obsahuje rozmanité ingredience plné živin.
Knedlíčky
Základ
Nejprve připravte směs na knedlíčky. Nadrobno nakrájenou cibuli smíchejte s mletým masem, solí, pepřem, majoránkou, vejcem, prolisovaným česnekem a strouhankou. Poté, co se ingredience propojí, vmíchejte do směsi také mouku.
Ze směsi vytvořte knedlíčky, které vložte do lednice. Zatím připravte základ na francouzskou polévku. Jarní cibulku i s oloupanou mrkví nakrájejte nadrobno. V hrnci rozpalte olej a mrkev na něm smažte 2 minuty.
K mrkvi přidejte nové koření, bobkový list a česnek. Ingredience promíchejte a smažte je další 2 minuty.
Poznámka: Česnek nesmažte moc dlouho, aby nezhořkl.
Do hrnce vlijte vývar a polévku vařte 20 minut, dokud zelenina nezměkne. Po této době do polévky vmíchejte knedlíčky a pokračujte ve vaření dalších 5 minut.
Poznámka: Mezitím, co se polévka vaří, uvařte v jiném hrnci těstoviny. Při jejich vaření postupujte podle pokynů na obalu konkrétního produktu.
Francouzskou polévku servírujte samostatně, nebo s oblíbeným pečivem. Každou porci můžete ozdobit nasekanou petrželkou.
Tip: Polévka získá lepší chuť, pokud ji, po uvaření, necháte chvíli odpočinout. Chutě se tak lépe propojí.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem