Francouzské bagety s medem - postup přípravy
Pokud si potrpíte na čerstvé pečivo, a to obzvláště na francouzské bagety, zkuste si je upéct sami podle receptu paní Anety Mühlhandlové. Ta kromě běžného cukru do těsta dává i kvalitní včelí med.
Ingredience
Do vlažné vody dejte cukr a kvasnice a zamíchejte. Nechte vzejít kvásek. Do zadělávací mísy nasypejte prosátou mouku a sůl, přilijte kvásek a přidejte med a změklé sádlo. Robotem případně vařečkou a rukou vypracujte lesklé nelepivé těsto. Mísu přikryjte fólií a nechte těsto 1 až 2 hodiny kynout.
Těsto vyklopte na vál a rozdělte na několik částí podle toho, jak chcete mít bagety velké. Vytvarujte bagety, dejte je na plech vyložený pečicím papírem a nechte 40 minut kynout.
Vršek baget zešikma několikrát nařízněte ostrým nožem. Rozšlehejte vejce a bagety jím potřete. Poté je dejte péct do předehřáté trouby na 200 °C na asi 15 až 20 minut. Po upečení je nechte vychladnout na mřížce.
Více autorčiných receptů najdete v její FB skupině Pečeme s Anet.