Fresh chlebíčky s ricottou, okurkou a hráškem - postup přípravy
Zajímavé občerstvení nemusí být složité ani drahé, a přesto může být jak chutné, tak také zdravé. Vyzkoušejte netradiční zelené chlebíčky s hráškem a okurkou podle receptu od paní Martiny Recmanové.
Ingredience
Mražený hrášek vsypte do hrnce s vroucí vodou, nechte ho minutku povařit, vylovte ho a prudce zchlaďte v misce s ledovou vodou. Tímto způsobem blanšírovaný hrášek poté slijte a nechte ho důkladně okapat od přebytečné vody.
Ricottu vyklopte do misky, přidejte k ní citrónovou šťávu a trochu soli a pepře a vše rozmíchejte dohladka.
Pomazánku z ricotty natřete na plátky pečiva. Každý chlebíček ozdobte několika kolečky salátové okurky, posypejte blanšírovaným hráškem a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.