Grilovaná kuřecí křídla s limetkou - postup přípravy
Grilovaná kuřecí křídla mají originální chuť a jsou příjemně pikantní. Maso je šťavnaté a rozpadá se v ústech. Připravte pro své hosty jedno z nejchutnějších mas.
Ingredience
Marináda
Na potření
Z kuřecích křídel odstraňte špičku křídla tak, jak to můžete vidět ve videu níže. Poté je vložte do mísy, zalijte je vodou a důkladně omyjte. Následně maso sceďte a v nejširší části ho nařežte nožem.
Poznámka: Díky otvorům v nejširší části maso lépe pojme marinádu, kterou budete maso ochucovat.
Kuřecí křídla následně zalijte sójovou omáčkou, barbecue omáčkou a worcestrovou omáčkou. Dále do směsi přisypte černý pepř a nasekané stroužky česneku. Maso ve směsi důkladně obalte a zasypte ho hnědým cukrem.
Do mísy přidejte také kečup, maso znovu promíchejte se směsí a přilijte šťávu z limetek s olejem. Maso naposledy promíchejte s marinádou a nechte ho 3 hodiny odpočívat v lednici.
Poznámka: Nejlepší chuti dosáhnete, když maso necháte v marinádě přes noc.
Nyní si připravte omáčku na potření, kterou využijete během grilování. V misce smíchejte ocet, sójovou omáčku, hnědý cukr, černý pepř, nadrobno nakrájenou cibuli, nakrájenou chilli papričku a sůl.
Poznámka: Množství chilli zvolte na základě vlastních chuťových preferencí.
Kuřata nyní položte na rozpálený gril, kde je grilujte 10 minut z každé strany. Následně je grilujte dalších 20 minut, a co 10 minut je potírejte připravenou omáčkou s chilli.
Tip: Grilovaná kuřecí křídla servírujte s oblíbeným dipem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Taste to Share PH