Guláš z hovězího pupku s uzenou paprikou - postup přípravy
Guláš by se dal nazvat národním pokrmem – tak moc je oblíbený. Připravte si ten nejlepší guláš podle jednoduchého receptu paní Jany Podolákové Burkartové. Pochutná si na něm celá rodina.
Ingredience
Hovězí maso nakrájejte na větší kousky. V hrnci rozehřejte olej a osmažte na něm do hněda oloupanou a na proužky nakrájenou cibuli. Poté přidejte maso a osmažte ho z obou stran.
Tip: S cibulí mějte trpělivost. Správně usmažená cibule dodá guláši tu správnou chuť. Vyplatí se restovat ji pomalu, za stálého míchání, do měkka.
Směs v pánvi ochuťte prolisovaným česnekem, solí, kmínem a paprikou. Ingredience zamíchejte a nechte provonět. Poté zalijte vodou tak, aby bylo maso z poloviny ponořené.
Teplotu plotny stáhněte na minimum, hrnec přikryjte pokličkou a duste přibližně 1 hodinu, než maso změkne.
Poznámka: Guláš v hrnci občas promíchejte, aby se cibule nepřipálila.
Je-li to potřeba, zahustěte guláš rozdrobeným krajícem chleba a na závěr pokrm dochuťte majoránkou. V případě potřeby přidejte ještě trochu soli.
Tip: Guláš podávejte s houskovým knedlíkem a čerstvou cibulí nakrájenou na kolečka. Pokrm můžete ozdobit listy bazalky.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.