Gulášová polévka z mletého masa - postup přípravy
Gulášová polévka z mletého masa představuje jedno z nedocenitelných jídel tradiční české kuchyně. Ta podle receptu z Youtube kanálu Recepty bez brepty je nejen jednoduchá na přípravu, ale také výtečně zasytí a může tak posloužit jako samostatný hlavní chod.
Ingredience
Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Osmahněte ji ve větším litinovém hrnci na lžíci rozpáleného sádla.
Celý kmín rozdrťte v hmoždíři. Použít můžete i mletý kmín, ten je však méně aromatický. Kmín přisypte k cibuli, osolte, opepřete a restujte asi 5 minut.
Na cibuli opečte mleté maso. Při opékání jej vařečkou postupně rozdělujte na drobnější kousky. Restujte zhruba 10 minut.
K masu přidejte lžíci rajského protlaku a pokračujte zhruba 2 minuty v restování. Protlak během této doby do masa řádně vmíchejte. Přidejte mletou papriku.
Zelenou papriku zbavte semínek a nakrájejte na nudličky. Neloupaný česnek lehce rozmáčkněte plochou nože, odstraňte slupku, rozkrojte podélně napůl a vyjměte stonek. Poté jej nakrájejte nadrobno.
Oloupaný středně velký brambor nastrouhejte na jemném struhadle. Brambor, papriku a česnek přidejte k orestovanému masu a promíchejte. Vše zalijte vývarem, přiveďte k varu a vařte asi 30 minut.
Menší brambory oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky, přidejte do polévky a vařte do měkka. Poté vypněte plotnu a dochuťte majoránkou.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty bez brepty