Holandský řízek z vepřového bůčku - postup přípravy
Domácí holandské řízky jsou skvělým spojením libového bůčku a chutné goudy. Připravte si je podle receptu paní Ivany Reisingerové a získáte jídlo, které rozproudí chuťové buňky i toho nejnáročnějšího strávníka.
Ingredience
Libovější bůček zbavte kůže a rozkrájejte na kostky. Osolte, přikryjte fólií tak, aby těsně doléhala k masu a nechte stát v lednici přes noc.
Maso namelte na středně hrubém mlýnku. Na stejném mlýnku následně semelte goudu. Vše řádně promíchejte.
K masovo-sýrové směsi přidejte smetanu, opepřete a znovu promíchejte. Tvarujte karbanátky, tlusté cca 1,5 cm.
Karbanátky postupně obalujte v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Smažte v rozpáleném oleji na středním plameni dozlatova.
Jako přílohu doporučujeme k holandským řízkům servírovat bramborovou kaši, případně šťouchané brambory či bramborový salát.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.