Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Holandský řízek z vepřového bůčku

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Holandský řízek z vepřového bůčku - postup přípravy

Domácí holandské řízky jsou skvělým spojením libového bůčku a chutné goudy. Připravte si je podle receptu paní Ivany Reisingerové a získáte jídlo, které rozproudí chuťové buňky i toho nejnáročnějšího strávníka.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Alžběta Strouhová
1. KROK

Libovější bůček zbavte kůže a rozkrájejte na kostky. Osolte, přikryjte fólií tak, aby těsně doléhala k masu a nechte stát v lednici přes noc.

2. KROK

Maso namelte na středně hrubém mlýnku. Na stejném mlýnku následně semelte goudu. Vše řádně promíchejte.

3. KROK

K masovo-sýrové směsi přidejte smetanu, opepřete a znovu promíchejte. Tvarujte karbanátky, tlusté cca 1,5 cm.

4. KROK

Karbanátky postupně obalujte v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Smažte v rozpáleném oleji na středním plameni dozlatova.

5. KROK

Jako přílohu doporučujeme k holandským řízkům servírovat bramborovou kaši, případně šťouchané brambory či bramborový salát.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů