Houbové řízky s domácí tatarkou - postup přípravy
I když vyzkoušíte všechna možná těstíčka z nejrůznějších ingrediencí, nakonec zjistíte, že houby smažené v klasickém trojobalu jsou stejně nejlepší. O svůj oblíbený recept se s námi podělila paní Hana Petrášová.
Houbové řízky
Domácí tatarka
Houby očistěte a nakrájejte je na plátky. Do talířků si připravte hladkou mouku, rozkvedlané vajíčko a strouhanku. Plátky hub po obou stranách osolte a obalte je nejprve v mouce, pak ve vajíčku a nakonec ve strouhance.
V pánvi rozehřejte vyšší vrstvu sádla nebo rostlinného oleje a usmažte řízky po obou stranách dozlatova. Po usmažení je nechte okapat na talíři vyloženém papírovými utěrkami, abyste je zbavili přebytečného tuku.
Nakonec připravte domácí tatarskou omáčku. Cibuli nasekejte opravdu najemno a okurky nastrouhejte nahrubo. Obojí přidejte do majonézy a důkladně promíchejte. Houbové řízečky podávejte s trochou tatarské omáčky a čerstvou zeleninou.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.