Květák v trojobalu pečený v troubě - postup přípravy
Pokud nemáte chuť na maso, upečte si květák v trojobalu, zdravější alternativu k tradičnímu smaženému pokrmu. Výhodou je rychlá příprava z pár levných ingrediencí.
Základ
Na obalení
Dip (volitelně)
Květák zbavte listů a rozdělte ho na růžičky, které vařte v osolené vodě 5 minut, pod pokličkou. Slitý květák nechte chladnout a mezitím připravte suroviny na obalení.
V jedné misce smíchejte strouhanku s prolisovaným česnekem, olivovým olejem, italskými bylinkami, petrželkou a nastrouhaným parmazánem. V jiné misce rozšlehejte vejce a do další misky vsypte mouku.
Květák pokryjte moukou, poté ho vložte do misky s vejci a nakonec ho obalte ve směsi se strouhankou. Květák v trojobalu vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15–20 minut.
Zatímco se květák peče, připravte dip. Zakysanou smetanu smíchejte s jogurtem, nasekanou petrželkou, solí, pepřem a citronovou šťávou.
Tip: Upečený květák servírujte s připraveným dipem, který je volitelný. Místo něj můžete ke květáku přidat jakoukoliv jinou oblíbenou omáčku.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Last Minute Kitchen