Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Květák v trojobalu pečený v troubě

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Květák v trojobalu pečený v troubě - postup přípravy

Pokud nemáte chuť na maso, upečte si květák v trojobalu, zdravější alternativu k tradičnímu smaženému pokrmu. Výhodou je rychlá příprava z pár levných ingrediencí.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Základ

Na obalení

Dip (volitelně)

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Květák zbavte listů a rozdělte ho na růžičky, které vařte v osolené vodě 5 minut, pod pokličkou. Slitý květák nechte chladnout a mezitím připravte suroviny na obalení. 

2. KROK

V jedné misce smíchejte strouhanku s prolisovaným česnekem, olivovým olejem, italskými bylinkami, petrželkou a nastrouhaným parmazánem. V jiné misce rozšlehejte vejce a do další misky vsypte mouku. 

3. KROK

Květák pokryjte moukou, poté ho vložte do misky s vejci a nakonec ho obalte ve směsi se strouhankou. Květák v trojobalu vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15–20 minut. 

4. KROK

Zatímco se květák peče, připravte dip. Zakysanou smetanu smíchejte s jogurtem, nasekanou petrželkou, solí, pepřem a citronovou šťávou. 

5. KROK

Tip: Upečený květák servírujte s připraveným dipem, který je volitelný. Místo něj můžete ke květáku přidat jakoukoliv jinou oblíbenou omáčku.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Last Minute Kitchen

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů