Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Housky s vanilkovým krémem, které chutnají jako z cukrárny

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 150 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Housky s vanilkovým krémem, které chutnají jako z cukrárny - postup přípravy

Rádi pečete a chutnají vám krémy? V tom případě jednoduše musíte vyzkoušet tento úžasný dezert, který si můžete připravit v pohodlí domova. Jsou jemné, křehké a příjemně sladké.

Ingredience pro:
18 porcí

Těsto

Na potření

Krém

Na ozdobu

Kuchařka
Kuchařka:

Těsto připravíte klasickým způsobem. Teplé mléko nalijte do hluboké mísy, přidejte cukr, suché droždí a 4 lžíce prosáté mouky. Důkladně promíchejte. Nechte 15 minut kynout na teplém místě přikryté potravinářskou fólií nebo utěrkou.




Poté přidejte vejce a promíchejte. Postupně přidejte zbytek mouky. Nejprve míchejte lžící a poté rukama. Těsto musí být měkké.

Poté vmíchejte máslo a dobře promíchejte, dokud se suroviny nespojí.

Vytvarujte ho do koule a nechte zakryté 90 minut ležet.

Mezitím připravte krém. Do hluboké mísy dejte vejce, cukr, vanilkový cukr a kukuřičný škrob. Míchejte. Za stálého míchání přidejte horké mléko. Nalijte směs do hrnce a dejte na mírný oheň. Za stálého míchání vařte, dokud nezhoustne. Krém dejte do suché a čisté misky. Zakryjte fólií a nechte vychladnout. Měkké máslo vyšlehejte mixérem na vysokou rychlost a vmíchejte ho do krému.

Těsto rozdělte na stejné kousky (cca 18 kusů) a vytvarujte z nich kuličky.


Rukama vypracujte z každé koule placku o tloušťce 8-10 mm.

Potřete trochou oleje a přeložte na polovinu. Dejte je na plech vyložený pečicím papírem, zakryjte utěrkou a nechte 15 minut odpočívat.

Pomažte žloutkem smíchaným se lžičkou mléka a pečte na 180 stupňů do zlatova. Poté je naplňte připraveným krémem.

Krém ozdobte slunečnicovými semínky, vlašskými ořechy nebo strouhanou čokoládou.

Dobrou chuť.

Facebook komentáře

Pro zobrazení, se přihlaste.
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů