Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Housky ze špaldové mouky a kynutého těsta

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Housky ze špaldové mouky a kynutého těsta - postup přípravy

Kdo by nechtěl mít čerstvé pečivo stále po ruce. S receptem paní Ivany Reisingerové to jde. Housky ze špaldové mouky jsou nadýchané, vláčné a na povrchu křupavé.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve vytvořte omládek. 100 g mouky v míse smíchejte s vlažným mlékem, vodou, droždím a sladěnkou. Jakmile se ingredience propojí, misku přikryjte čistou utěrkou a nechte její obsah kvasit na teplém místě 1 hodinu. 

2. KROK

Po této době přidejte do mísy bílý jogurt, zbytek mouky, sádlo a sůl. Následně vypracujte těsto, které znovu přikryjte čistou utěrkou a nechte ho 1 hodinu kynout na teplém místě.

3. KROK

Následně těsto rozdělte na stejně velké kousky o hmotnosti 90 g a vytvořte z nich kuličky, které odkládejte na plech vyložený pečicím papírem, kde je nechte kynout, pod utěrkou, dalších 30 minut.

4. KROK

Každý bochánek poté potřete směsí vyšlehaného vaječného žloutku s mlékem  a posypte ho například mákem, kmínem nebo sezamovými semínky. 

Poznámka: Před potřením a posypáním můžete bochánky na povrchu naříznout. Není to ale nutné.

5. KROK

Housky ze špaldové mouky pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 20 minut. Po upečení je nechte volně vychladnout.

Tip: Pečivo podávejte s oblíbenou pomazánkou, šunkou, sýrem nebo s čímkoliv, co máte rádi.

6. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů