Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hovězí kostky na žampionech se slaninou

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 199 minut

Hovězí kostky na žampionech se slaninou - postup přípravy

Hovězí kostky na žampionech a slanině, podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem, jsou plné aromatických chutí. Pochutnejte si na křehkém a šťavnatém masu.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Základ

K zahuštění

Příloha

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cibuli se slaninou nakrájejte nadrobno a cibuli smažte na rozpáleném oleji 2–3 minuty. Do pánve přidejte slaninu a pokračujte ve smažení další 2 minuty. 

2. KROK

Maso nakrájejte na větší kousky a smažte je 4 minuty, na prudko, ze všech stran, aby se maso zatáhlo. Poté směs ochuťte kmínem a mletou sladkou paprikou a vše zalijte vývarem tak, aby bylo maso ponořené. 

Tip: Místo vývaru můžete použít čistou vodu. 

3. KROK

Pokrm osolte, opepřete a vmíchejte do něj nové koření. Poté ho, pod pokličkou, vařte 2–3 hodiny, do změknutí masa. K zahuštění si připravte směs vody a hladké mouky, kterou do masové směsi vmíchejte. 

Poznámka: Před přidáním mouky pokrm ochuťte prolisovaným česnekem.

4. KROK

K masu přidejte, na plátky nakrájené, žampiony a pokrm vařte ještě 10 minut. 

Poznámka: Je-li to potřeba, hovězí kostky na žampionech osolte. Pokrm podávejte s bramborovým knedlíkem nebo jinou oblíbenou přílohou. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů