Hovězí kostky na žampionech se slaninou - postup přípravy
Hovězí kostky na žampionech a slanině, podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem, jsou plné aromatických chutí. Pochutnejte si na křehkém a šťavnatém masu.
Základ
K zahuštění
Příloha
Cibuli se slaninou nakrájejte nadrobno a cibuli smažte na rozpáleném oleji 2–3 minuty. Do pánve přidejte slaninu a pokračujte ve smažení další 2 minuty.
Maso nakrájejte na větší kousky a smažte je 4 minuty, na prudko, ze všech stran, aby se maso zatáhlo. Poté směs ochuťte kmínem a mletou sladkou paprikou a vše zalijte vývarem tak, aby bylo maso ponořené.
Tip: Místo vývaru můžete použít čistou vodu.
Pokrm osolte, opepřete a vmíchejte do něj nové koření. Poté ho, pod pokličkou, vařte 2–3 hodiny, do změknutí masa. K zahuštění si připravte směs vody a hladké mouky, kterou do masové směsi vmíchejte.
Poznámka: Před přidáním mouky pokrm ochuťte prolisovaným česnekem.
K masu přidejte, na plátky nakrájené, žampiony a pokrm vařte ještě 10 minut.
Poznámka: Je-li to potřeba, hovězí kostky na žampionech osolte. Pokrm podávejte s bramborovým knedlíkem nebo jinou oblíbenou přílohou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem