Hovězí na víně se zeleninou a houbami - postup přípravy
Patříte-li k milovníkům křehkého masa, určitě si připravte hovězí na víně, které oplývá úžasnou vůní a výraznou chutí. Pokrm je nejen chutný, ale také vydatný, díky přidané zelenině a houbám.
Ingredience
Na pánvi rozehřejte olej a 6 minut na něm smažte na plátky nakrájenou slaninu, kterou poté vyndejte. Do stejné pánve vložte větší kousky masa a smažte je 5 minut. Poté maso otočte a smažte dalších 5 minut.
Maso z pánve vyjměte a vložte do ní celé omyté baby žampiony, které smažte 4 minuty. Po této době je vyndejte a na pánvi rozpusťte máslo, na kterém osmažte na kolečka nakrájenou oloupanou mrkev a nadrobno nakrájenou cibuli.
Poznámka: Místo baby žampionů můžete použít jakékoliv oblíbené houby.
Zeleninu smažte 6 minut a přidejte k ní žampiony, které smažte další 4 minuty. K ingrediencím vmíchejte slaninu a přidejte rajčatový protlak s prolisovaným česnekem. Vše zamíchejte a smažte 3 minuty.
Směs v pánvi zasypte moukou, zamíchejte ji a zalijte červeným vínem. Přilijte také vodu, vše zamíchejte, směs osolte, přidejte tymián, pepř, znovu zamíchejte a následně do pánve vložte maso.
Na závěr do pokrmu přidejte bobkový list, pánev přikryjte pokličkou a vařte 90 minut.
Poznámka: Hovězí na víně podávejte se šťouchanými bramborami. Toto hlavní jídlo se skvěle hodí k vychlazenému pivu.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Dozus Cook