Hovězí na žampionech s bramborovým knedlíkem - postup přípravy
Pokud milujete hovězí a houby, pak je tento recept od paní Vladimíry Bosákové právě pro vás. Křehké maso doplňte ideálně domácím bramborovým knedlíkem, ale můžete ho nahradit i rýží, těstovinami nebo čerstvě upečeným chlebem.
Hovězí na žampionech
Bramborový knedlík
Očistěte si cibuli a společně se slaninou ji nakrájejte na malé kostičky. Do pánve přilijte malé množství oleje, přidejte cibuli a orestujte. Poté přidejte slaninu a znovu orestujte.
Maso omyjte pod tekoucí vodou, osušte a odstraňte všechny nejedlé části masa, jako jsou například blány a šlachy. Maso nakrájejte na menší kostky, vložte ho do pánve a zprudka ho orestujte, aby se zatáhlo ze všech stran.
Maso dochuťte solí, pepřem a sladkou paprikou a vše společně promíchejte. Podlijte vývarem a duste, dokud nebude maso křehké. Jakmile bude hotové, vyjměte ho z hrnce a do omáčky přidejte nakrájené a očištěné žampiony.
Smíchejte trochu vody s moukou, vlijte ji do omáčky a důkladně promíchejte. Přidejte zpět uvařené maso a společně provařte alespoň 15 minut.
Brambory důkladně omyjte od písku a jiných nečistot. Vložte je do hrnce s osolenou vodou a uvařte je do měkka. Poté je sceďte a nechte vychladnout. Oloupejte je a nastrouhejte na jemném struhadle.
Do nastrouhaných brambor přidejte mouku, krupici, vejce, dochuťte solí a vypracujte hladké těsto, které si následně rozdělte na dva stejné válečky. Vložte je do osolené vroucí vody a vařte zhruba 12 minut. Poté je vyjměte z hrnce, nakrájejte je na plátky a podávejte s hovězím masem a omáčkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.