Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hovězí vývar z kostí

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 240 minut

Hovězí vývar z kostí - postup přípravy

Pokud vás zasáhne chřipka, covid nebo jiný bacil, anebo se potřebujete zbavit ranní kocoviny, není nic lepšího než pořádně silná hovězí polévka z kostí. Vyzkoušejte osvědčený recept z tlakového hrnce podle paní Andy Březinové.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Do tlakového hrnce dejte hovězí kosti, očištěnou mrkev, celer, dva stroužky česneku, celou cibuli i se žlutými slupkami a rozpůlenou jarní cibulku. Přihoďte bobkový list, nové koření, sůl a pepř a vše zalijte studenou vodou. Hrnec postavte na sporák a nechte na mírném ohni vařit nejméně 2 až 3 hodin, klidně ale i déle.

2. KROK

Po dovaření vývar slijte přes sítko. Z kostí oberte maso a morek, nakrájejte je a vraťte zpátky do vývaru. Pokrájejte také uvařenou zeleninu, přidejte nudle a polévku přiveďte opět k varu.

3. KROK

Dochuťte ji podle svého vkusu solí, případně dalším kořením, a vařte, dokud nejsou nudle hotové. Pak už ji jen rozdělte do talířů a podávejte.

4. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů