Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hraběnčiny jablečné řezy s ořechy a rozinkami

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Hraběnčiny jablečné řezy s ořechy a rozinkami - postup přípravy

Hraběnčiny řezy podle receptu od paní Dagmar Kazdové jsou výborným moučníkem. Hodí se téměř ke všem příležitostem.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Do mísy dejte polohrubou mouku, prášek do pečiva, moučkový cukr, máslo a žloutky. Poté z nich vypracujte hladké těsto. Jednu jeho třetinu dejte do mikroténového sáčku a nechte ho zhruba hodinu v mrazáku zmrznout. Zbylé těsto pak dejte také do sáčku a ponechte ho hodinu v lednici tuhnout.

2. KROK

Vychlazené těsto z lednice pečlivě vyválejte a přeneste ho na plech vyložený pečicím papírem.

3. KROK

Těsto na plechu pokryjte připravenou náplní z nastrouhaných jablek se skořicí, s cukrem s rozinkami. Ořechy nasekejte a přidejte je k náplni.

4. KROK

Z pěti bílků a špetky soli ušlehejte sníh. Před koncem šlehání přidejte moučkový cukr. Pevný bílkový sníh naneste na jablečnou náplň a posypejte ho nastrouhaným zmrzlým těstem z mrazáku. Hotový koláč pečte půl hodiny v troubě předehřáté na 180 °C.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů