Hraběnčiny jablečné řezy s ořechy a rozinkami - postup přípravy
Hraběnčiny řezy podle receptu od paní Dagmar Kazdové jsou výborným moučníkem. Hodí se téměř ke všem příležitostem.
Těsto
Náplň
Do mísy dejte polohrubou mouku, prášek do pečiva, moučkový cukr, máslo a žloutky. Poté z nich vypracujte hladké těsto. Jednu jeho třetinu dejte do mikroténového sáčku a nechte ho zhruba hodinu v mrazáku zmrznout. Zbylé těsto pak dejte také do sáčku a ponechte ho hodinu v lednici tuhnout.
Vychlazené těsto z lednice pečlivě vyválejte a přeneste ho na plech vyložený pečicím papírem.
Těsto na plechu pokryjte připravenou náplní z nastrouhaných jablek se skořicí, s cukrem s rozinkami. Ořechy nasekejte a přidejte je k náplni.
Z pěti bílků a špetky soli ušlehejte sníh. Před koncem šlehání přidejte moučkový cukr. Pevný bílkový sníh naneste na jablečnou náplň a posypejte ho nastrouhaným zmrzlým těstem z mrazáku. Hotový koláč pečte půl hodiny v troubě předehřáté na 180 °C.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.