Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hrachová kaše bez mixování s párkem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Hrachová kaše bez mixování s párkem - postup přípravy

Inspirujte se rychlým a jednoduchým receptem z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Hrachová kaše bez mixování je chutná a nemusí se ji bát připravit ani začínající kuchaři.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Podle návodu, který najdete na obalu čočky, ji namočte do studené vody. Poté ji vařte přibližně 15–30 minut s bobkovým listem a novým kořením. 

Poznámka: Je-li to potřeba, během vaření vodu dolévejte. 

2. KROK

V misce smíchejte vodu s moukou, z uvařené čočky vyndejte koření, osolte ji, přidejte do ní majoránku a prolisovaný česnek a všechny ingredience zamíchejte. 

3. KROK

Čočku opepřete a zahustěte moukou rozpuštěnou ve vodě. Následně pokrm vařte ještě minimálně 10 minut. 

Poznámka: Mouku je nutné provařit, aby byl pokrm lépe stravitelný. 

4. KROK

Nyní nakrájejte oloupanou cibuli nadrobno a párky nakrojte na jejich koncích a rýhy udělejte také v jejich středu. Na pánvi rozehřejte olej a suroviny smažte přibližně 5 minut. 

Poznámka: Hotovou hrachovou kaši podávejte společně s párky, cibulí a nakládanými okurkami. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů