Hrachová kaše bez mixování s párkem - postup přípravy
Inspirujte se rychlým a jednoduchým receptem z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Hrachová kaše bez mixování je chutná a nemusí se ji bát připravit ani začínající kuchaři.
Ingredience
Podle návodu, který najdete na obalu čočky, ji namočte do studené vody. Poté ji vařte přibližně 15–30 minut s bobkovým listem a novým kořením.
Poznámka: Je-li to potřeba, během vaření vodu dolévejte.
V misce smíchejte vodu s moukou, z uvařené čočky vyndejte koření, osolte ji, přidejte do ní majoránku a prolisovaný česnek a všechny ingredience zamíchejte.
Čočku opepřete a zahustěte moukou rozpuštěnou ve vodě. Následně pokrm vařte ještě minimálně 10 minut.
Poznámka: Mouku je nutné provařit, aby byl pokrm lépe stravitelný.
Nyní nakrájejte oloupanou cibuli nadrobno a párky nakrojte na jejich koncích a rýhy udělejte také v jejich středu. Na pánvi rozehřejte olej a suroviny smažte přibližně 5 minut.
Poznámka: Hotovou hrachovou kaši podávejte společně s párky, cibulí a nakládanými okurkami.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem