Hranolky z trouby s paprikou a česnekem - postup přípravy
Hranolky z trouby jsou zdravější alternativou klasických smažených hranolek, protože neobsahují tolik tuku. Užijte si jejich bohatou chuť a křupavou strukturu.
Ingredience
Brambory oloupejte a nakrájejte na hranolky, které důkladně propláchněte a osušte. Hranolky ochuťte mletou sladkou paprikou, sušeným česnekem, kořením Americké brambory a solí.
Ingredience promíchejte, hranolky smíchejte s olivovým olejem a pokryjte jimi plech, vyložený pečicím papírem tak, aby se nepřekrývaly.
Pokrm pečte v předehřáté troubě na 200–220 °C po dobu 25–30 minut.
Tip: Hranolky z trouby servírujte posypané nasekanou petrželkou. Můžete je mlsat s oblíbeným dipem nebo je použít jako přílohu.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: KAZAN

