Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hranolky z trouby s paprikou a česnekem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Hranolky z trouby s paprikou a česnekem - postup přípravy

Hranolky z trouby jsou zdravější alternativou klasických smažených hranolek, protože neobsahují tolik tuku. Užijte si jejich bohatou chuť a křupavou strukturu.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Brambory oloupejte a nakrájejte na hranolky, které důkladně propláchněte a osušte. Hranolky ochuťte mletou sladkou paprikou, sušeným česnekem, kořením Americké brambory a solí. 

2. KROK

Ingredience promíchejte, hranolky smíchejte s olivovým olejem a pokryjte jimi plech, vyložený pečicím papírem tak, aby se nepřekrývaly.  

3. KROK

Pokrm pečte v předehřáté troubě na 200–220 °C po dobu 25–30 minut. 

Tip: Hranolky z trouby servírujte posypané nasekanou petrželkou. Můžete je mlsat s oblíbeným dipem nebo je použít jako přílohu.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: KAZAN

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů